Terug naar het nieuwsoverzicht

Brussels Summer Festival

13/08/2018

Sinds de eerste editie in 2002 is het Brussels Summer Festival uitgegroeid tot een muzikaal topevenement in de hoofdstad. In 2017 lokte het festival, van Paleizenplein tot Kunstberg, liefst 100.000 bezoekers.

Dit jaar hebben de organisatoren op geen inspanning gekeken en presenteren ze een rijke en heel gediversifieerde affiche.

De Fransen van Shaka Ponk zullen op 15 augustus het festival in vuur en vlam zetten met hun stevige elektrorock. Op hun muziek, een hybride kruising van rock, elektronische en urban muziek, kan de menigte niet stil blijven staan. De groep beloofde een spectaculaire show, met grensverleggende technologische huzarenstukjes.

Wie anders dan de Franse rapper Orelsan, uitgeroepen tot mannelijke artiest van het jaar tijdens de recente Victoires de la Musique, verdient zijn plek bovenaan de affiche op 16 augustus. Zijn zowel melancholische als melodische rap is heel populair en slaat aan bij een breder publiek dan het traditionele hiphop-milieu.

De toppers van de Belgische rock sinds 25 jaar, het Antwerpse dEUS, zullen op 17 augustus om 22u30 een exclusief concert van 2 uur geven. Een gelegenheid oim kennis te maken met Bruno De Groote, de nieuwe gitarist van de groep.

De dag nadien zal Thirty Seconds To Mars het festival begeesteren met energieke poprock. Deze groep van acteur Jared Leto en zijn broer is gekend om haar explosieve prestaties op het podium en sleepte al vele platina platen in de wacht.

Uiteraard zullen nog vele andere gevestigde en beloftevolle artiesten gedurende 5 dagen het beste van zichzelf geven op de festivalpodia: Romeo Elvis x Le Motel, Calexico, Camille, Millionnaire, Carpenter Brut, Fink, Therapie Taxi, Raphaël, les Négresses Vertes, Stef Kamil Carlens, Youngr, en nog vele anderen.

Meer info: www.bsf.be

Waar parkeren? Met de Pcard+ profiteer van ons voordeeltarief van 5 euro voor de hele avond vanaf 19u. In de buurt van het festival vindt u talrijke parkeergarages: Albertina-Square2 PoortenEntre 2 PortesGrote MarktZavel-PoelaertGulden Vlies