Terug naar het nieuwsoverzicht

INTERPARKING CONFLUENCE IN NAMEN, VERKOZEN TOT BESTE PARKING VAN EUROPA

13/09/2022

Interparking werd beloond op het 20ste EPA (European Parking Association) Congres met de Award voor de beste nieuwe parking voor de constructieve kwaliteit van haar faciliteiten.

Om de twee jaar rijkt de European Parking Association een "European Parking Award uit (EPA)", met als leidraad de kwaliteit van de beste projecten, openbare parkeerstructuren en -diensten

De parking Confluence, met 670 plaatsen, is op 30 juni 2021 geopend in Namen. Zoals de naam al aangeeft, ligt deze nieuwe parking aan de samenvloeiing van de Samber en de Maas, op de emblematische plek van de Grognon.

Deze prijzen zijn in het leven geroepen door de European Parking Association en hebben tot doel de kwalitatieve verbetering van openbare parkeerplaatsen op en buiten de openbare weg te bevorderen.

De parkeergarage zelf bestaat uit vier ondergrondse verdiepingen van elk 5.000 vierkante meter. Deze strekt zich uit tot 12 meter onder de grond, d.w.z. 9 meter onder het niveau van de Maas en de Samber.

Werken in rots en water was vrij complex. De parking is daarom ontworpen als een drijvende boot die in de rots is verankerd. Om de waterdruk te compenseren werden niet minder dan 400 ankers in de rots geplaatst om de stabiliteit van de constructie te garanderen.

Ook Interparking Boulevard in Scheveningen was genomineerd als finalist in deze categorie. De Muvin-applicatie van het Italiaanse bedrijf SIS, ook lid van de Interparking Group, was finalist in de categorie "Marketing & Communicatie".

Ontdek hier de parking via deze video: https://www.youtube.com/watch?v=3HRozCw_0XU

 

Over Interparking

Interparking is sinds 1958 één van de leidende Europese parkingoperators. Interparking ontwerpt, bouwt, beheert en onderhoudt kwaliteitsvolle parkeerfaciliteiten in heel Europa. De onderneming, met hoofdzetel in België, stelt meer dan 2.500 mensen tewerk en beheert 1.001 parkeersites met ongeveer 429.100 parkeerplaatsen in 402 steden en 9 landen. Deze omvatten België, Nederland, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen en Roemenië. Interparking beheert ook parkeerterreinen in Duitsland en Oostenrijk onder de merknaam Contipark.

Interparking is een CO2-neutrale organisatie.

Voor meer informatie, ga naar www.interparking.com

 

Press contacts

 

Interparking

Nicolas Godon

Marketing & Communication Manager

Tel. : +32 471 78 02 13