Terug naar het nieuwsoverzicht

30 minuten gratis parkeren met de Brussels Airport Pcard+

02/01/2017

Belangrijk: Alle onderstaande voordelen zijn ook beschikbaar met de standaard blauwe pcard+. De rode "Brussels Airport" pcard+ heeft enkel een andere kleur. Dezelfde kaart: twee verschillende kleuren.

Brussels Airport en Interparking introduceren een gepersonaliseerde Pcard+ voor de luchthaven, waarmee passagiers makkelijker en goedkoper kunnen parkeren op de luchthaven. De Pcard+ is gratis, zonder beheerskosten en biedt verschillende voordelen.

Met de Brussels Airport Pcard+ kan je 30 minuten gratis parkeren in de parkeergebouwen die het dichtst bij de terminal liggen, met name P1, P2 en P3 (max. 2x per dag). Tot nu toe kon iedereen 15 minuten gratis parkeren in deze parkings, met een Pcard+ wordt dat uitgebreid tot 30 minuten. Wie geen Pcard+ heeft, betaalt 2 euro voor het eerste half uur. De bestaande Pcard+ van Interparking biedt dezelfde voordelen aan.
Wie een Pcard+ gebruikt, geniet ook van 10% korting bij elke parkeerbeurt langer dan 24 uur in P1, P2 en P3. Wie minder dan 24 uur parkeert, krijgt 2 euro korting. Bovendien geeft de kaart ook recht voordeeltarieven in een 70-tal parkeergarages van Interparking in België.

Hoe werkt het?

Wie een Pcard+ heeft, scant de kaart aan de slagboom bij het binnen- en buitenrijden van de parkings en hoeft geen parkeerticket te nemen. Geen zorgen meer om een verloren ticket, of dat je tijd verliest in de rij aan de betaalautomaat.

De kortingen van de Pcard+ worden automatisch verrekend en de eventuele kosten voor het parkeren worden elektronisch afgerekend met de kredietkaart of domiciliering die gekoppeld is aan de parkeerkaart. De Pcard+ kan gratis besteld worden op www.brusselsairport.be\pcard.

Gratis drop-off zone

Sinds midden december heeft Brussels Airport een nieuwe, gratis drop-off zone in dienst genomen. De zone is uitsluitend bedoeld om passagiers die op reis vertrekken, snel af te zetten. Parkeren is er immers niet mogelijk en bestuurders mogen hun voertuig niet verlaten. Wie passagiers wil begeleiden naar de vertrekhal of passagiers komt ophalen, kan terecht in P1, P2 en P3 waar met de Brussels Airport Pcard+ een half uur gratis geparkeerd kan worden.

De drop-off zone bevindt zich op het niveau van de bushalte en op wandelafstand van de terminal. Signalisatie “drop-off” op de luchthaven wijst bestuurders de weg naar deze parking. Voor het comfort van de passagiers is de wandelroute naar de terminal overdekt zodat passagiers in alle weersomstandigheden droog de terminal kunnen bereiken.

Over Brussels Airport

Brussels Airport is met 23,5 miljoen passagiers en 489.000 ton vrachtvervoer per jaar een van de belangrijkste luchthavens van Europa. Brussels Airport verbindt de Europese hoofdstad met 226 bestemmingen. Op de luchthaven zijn 77 luchtvaartmaatschappijen actief (cijfers 2015).
Brussels Airport komt tegemoet aan de specifieke behoeften van zakenreizigers én vakantiegangers voor zowel binnen-Europees als langeafstandsverkeer, en biedt ook de grootste keuze aan lagetarievenbestemmingen vanuit België. De luchthaven is de op één na belangrijkste economische groeipool in België, goed voor 60.000 rechtstreekse en onrechtstreekse jobs.

Brussels Airport wordt uitgebaat door Brussels Airport Company. De aandeelhouders zijn de Belgische Staat (25%) en een consortium van privé-investeerders (75%).

Volg @brusselsairport op Twitter, of op Facebook via www.facebook.com/brusselsairportBRU

Over Interparking 

Al meer dan 55 jaar baat Interparking kwaliteitsparkings uit in Europa. Het bedrijf werd in 1958 opgericht in Brussel en beschikt nu over meer dan 770 parkings in 9 Europese landen. Interparking heeft vestigingen in België, Spanje, Frankrijk, Italië, Polen en Roemenië. Interparking bezit ook meer dan 400 parkings in Duitsland en in Oostenrijk, onder de merknaam Contipark. Daarnaast beheert Interparking alle parkeergarages van de Duitse treinstations in het kader van een joint venture met de Deutsche Bahn (Bahn Park).

Interparking streeft naar kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen. De in totaal 161 European Standard Parking Awards (ESPA) en 2 EPA awards in de categorieën beste nieuwe (Markthal, Rotterdam) en gerenoveerde (Stachus, München) parkeergarage zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van onze producten en diensten. Mede door continu te investeren in milieuvriendelijke parkeeroplossingen is de Interparking Group een 100% CO2-neutraal gecertificeerde organisatie. Meer informatie staat op: www.interparking.com.